Website manglede farve

Syndes hjemmesiden manglede lidt farve, så er i øjeblikket i gang med at give hjemmesiden en ordenligt overhaling.

Blev enig med mig selv om det vidst var på tide, jeg fik lavet det WordPress tema jeg gerne har ville længe.

Derfor mangler der lidt sider rundt omkring og jeg har valgt at fokusere på at få temaet færdig, frem for  at skrive en masse posts om de seneste projekter. De må komme lidt senere.

Det er dog som sagt ved at være et stykke tid siden jeg sidst har haft fingerne nede i WordPress, så jeg måtte bl.a. lige bruge noget tid på w3schools til læse op på bl.a. HTML5 og responsive design. Det er jo blevet en smule nemmere at kode, men man skal jo lige have hovedet med sig 🙂

Mest brilliante Youtube wordpress tutorial

Skal være ærlig og sige jeg aldrig har brugt mig om wordpress’s egen side. Den er nem nok at navigere på, men lingoen har indimellem givet mig sin fair share af hovede pine. WordPress er jo forholdvis simpel at arbejde med, men grundlæggende ting som et tema skal indholde en index.php, style.css og en functions.php, så ikke nævnt særlig tydeligt og man skal lede efter det i deres lange indholdsfortegnelse.

Derfor kastede jeg mig over youtube for at se om jeg kunne finde nogle gode guides/tutorials til når man satte sammensatte sig eget tema. Fant en kanal, som er brilliant og som jeg bare måtte dele.

Alessandro Castellani har på sin youtube kanal ( https://www.youtube.com/user/williamprey ) trin for trin videoer til hvordan man laver et wordpress tema fra scratch. Både på en avanceret og en simpel måde(som jeg gør her). Han går meget i dybden om hvad de enkelte ting gør og hvorfor man gør det. Det eneste minus er han er ikke så god til at zoome ind på koden, men heldigvis er opsøgningen god så man selv zoom ind i videoen.

Anyway jeg har fulgt en del af hans simple tutorial til mit wordpress tema, og som en god designer har jeg selvfølge lavet den til mobile first, nu mangler jeg bare at gøre desktop versionen færdig og putte noget indhold ind i siden igen 🙂

Men det kommer her de næste ugers tid, heldigvis er der da kommet lidt farve på siden igen, var rigtig ked af dens forrige design jeg havde lavet med “Smallblog” temaet, for der var ingen farver i og temaet lignede meget alle de andre derude. Kan godt lide at lave et tema selv det giver muligheden, for at skille sig lidt ud fra mængde og samtidig med det er det en god øvelse i at arbejde med wordpress. Skal bl.a. have lavet en hjemmeside til LarpForge og hjælper en veninde med at sætte en hjemmeside op, i forbindelse med Børnenes kulturhovedestad i 2017 på flaskeposttilfremtiden.dk, altsammen noget jeg sikkert ikke ville have givet mig i kast med hvis ikke jeg havde først lavet mit eget tema.

Ahhh okay… lave en hjemmeside til LarpForge, ville jeg nok have gjordt på et tidspunkt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *